Tant Grön filosoferar över ditt å datt!

Direktlänk till inlägg 11 juli 2010

Haloumi

Av Tant Grön - 11 juli 2010 15:52

Idag blev det en snabb men god middag: stekt haloumi (KRAV såklart) med majonäs och lite persilja! Jag stekte i kokosfett så ytan blev mer som friterad... Majonäsen är hemgjord av KRAV-ägg och KRAV-olivolja.


 

Kostnad: en halv haloumi ca 18 kr plus en försummbar summa för lite majonäs och kokosfett. I runda slängar max 20 kr och mycket mättande!


Och s-tan tar den som stjäl bilden!!   

 
 
Birgitta Höglund's Mat

Birgitta Höglund's Mat

11 juli 2010 22:31

Så gott det ser ut, lovar att bara titta ;)
Görvik hittade jag inget om, men turbogrisen finns i Strömsund.
Gå in och titta på Eldrimner's vägvisare, de har många gårdsbutiker i hela Sverige listade. Skrev om dem häromveckan.
Ha det bra. Kram Birgitta

http://birgittahoglundsmat.wordpress.com

 
Tant Grön

Tant Grön

12 juli 2010 18:02

Tack Birgitta! :o) Ska kolla Turbogrisen. Köttet får jag imorron och visst, jag funderade också ett tag innan jag beställde just pga mängden, men jag kan dela med min dotter och hennes sambo så jag tror att det ska funka. Nötkött håller sig ju rätt bra i frysen dessutom.

Vet inte om du sett att jag retat upp mig på en bloggare (dessutom frilansjournalist som borde känna till lagen om upphovsrätt) som stulit ett foto av mig, men det är därför jag hotat om s-tan :o)

http://agronomefilosofa.bloggagratis.se

 
pinkozzy

pinkozzy

13 juli 2010 15:37

Ett litet mattips. Sätt på stekpannan och läg i lite olivolja. Vänta tills pannan är riktig het. Då stängs ostporerna. Annars rinner saften ut. När pannan är het lägger du i tunnskurna skivor. Stek dom på båda sidor så dom får lite gyllenbrun färg.
Nu lägger du skivorna på 2 skivor tunnbröd ( ca 15 x 20 cm då räcker det till två personer ). På tunnbrödet har du lagt rikligt med sallad, lite färska lökblad ( alt. Purjo eller vanlig lök, bara det är lök), några kalamataoliver. Salta något om du vill och häll över lite olivolja. Täck med ytterligare en tunnbrödsskiva. En mycket god lunch!

http://www.pinkozzy/bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

13 juli 2010 17:05

Tack för tipset, Ozzy! Kokosfett blir också väldigt hett och funkar bra. Det där med tunnbröd skippar jag själv, men det låter gott och den som äter bröd borde absolut testa tycker jag.

http://agronomefilosofa.bloggagratis.se

 
Gubbfan

Gubbfan

15 juli 2010 09:46

Förlåt en totalt okunnig individ, men vad är det där haloumi? Och vad är det för fel på vanligt gammaldags smör?
Och nog har jag lärt mig att det där med väldigt het stekpanna är ett fiffigt sätt att skaffa sig cancer.
Men OK, vi är ju för många på den här planeten så...

http://Gubbfan.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

15 juli 2010 22:12

Inge fel på smör Gubbfan, det använder jag jämt, men kokosfett tål hög värme och ger en annan stekyta. Haloumi är en fast ost som är stek/grillbar. God som den är eller som tillbehör till grillat kött t ex.

http://agronomefilosofa.bloggagratis.se

 
Gubbfan

Gubbfan

17 juli 2010 14:16

Så kommer nästa lilla undran: Görs den där osten här i Sverige?
Vad är den gjord på: mjölk från kor, får eller getter?

Jo jag vet att man skrattar åt mina frågor, men jag är totalt okunnig om alla här i Sverige nya maträtter. Dessutom har jag fortfarande den där larviga idén om närproducerat på riktigt.

http://Gubbfan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Tant Grön

19 juli 2010 08:17

Gubbfan: haloumi är en blandning av olika sorters mjölk och jag tror inte man gör haloumi i Sverige, men även om jag också köper närproducerat så mycket det går, så betyder inte det att jag helt bojkottar sånt som producerat i andra länder, när det inte finns Svenska alternativ.

 
Ingen bild

Gela

21 september 2011 18:06

Hej, hittade nyss in hit hoppas det är ok att jag lade till dig bland mina matbloggar. Ha en fin kväll/Gela

Tant Grön

23 september 2011 17:31

Hej! Det är mycket okej... tack för att du vill göra det!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - Fredag 9 feb 12:08

En intressant intervju för den som har tid och lust. Det kan vara vettigt att höra vad Putin har att säja och läs gärna även kommentarerna till videon. Får hoppas att den får ligga kvar annars finns den även på Rumble.   Tucker Carlson Interviews...

Av Tant Grön - Tisdag 6 feb 08:47

Vi har ju överlag blivit itutade att grönsaker, frukt och bär, rotsaker osv är bra för oss människor för att vi ska få i oss tillräckligt med näring, fibrer osv. Faktum är att väldigt många växter av allehanda slag är giftiga. Alla Solanumväxter är e...

Av Tant Grön - Tisdag 6 feb 06:11


Belgiens bönder trappar upp protesterna!      Dramatic Scenes At EU Parliament      ...

Av Tant Grön - Måndag 5 feb 20:04


Izabela om bondeprotesterna runt om i Europa (utom i Sverige!): No Farmers - No Food - No Future     Farmer's protest in Europe - CNN     ...

Av Tant Grön - Lördag 3 feb 05:50


I denna video pratar Izabela om krigen under jorden, i tunnlar som finns överallt på vår Jord och som många har pratat om under flera år nu. När det gäller tunnlar under haven som kanske känns helt omöjligt att tro på, får man tänka att för många tus...

Translate

Fråga mig

13 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards