Tant Grön filosoferar över ditt å datt!

Alla inlägg under april 2009

Av Tant Grön - 15 april 2009 19:16

Som gammal JOB'are kunde jag inte låta bli att reagera på denna artikel i ÖP idag. Tänk att jag inte blir ett dugg förvånad att man kommit fram till det här!! Det är precis såhär det är, tro mig... Jag avundas verkligen inte alla som kommer att hamna i JOB'en och som tror att det ska hjälpa dom att få jobb. Ack, tänk när den bistra verkligheten landar framför deras fötter...


Och tänk när alla som inte fått jobb efter 450 dagar i JOB'en ska ut i samhällsnyttig tjänst!! Förslaget är i skolor och föreningar, till 65% ersättning precis som när man är arbetslös och har förverkat sina 300 dagar.  Det ni!!


Kanske ättestupan vore ett alternativ?? (Jaaaa, jag är ironisk!!)

Av Tant Grön - 15 april 2009 17:41

Fick en idé att vispa Creme Fraiche och upptäckte att det går utmärkt att använda istället för mjukglass!!


Smaken är inte densamma såklart men konsistensen är rätt lika, lite krämigare kan jag tycka men det gör ju inget. Detta blir mitt glass-substitut i sommar! Det går utmärkt att smaksätta med nåt gott om man vill - krossa mörk choklad/nötter, cocosflingor, kakao... vad helst man vill ha! Det går självklart att kosta på sig en våffelstrut om man vill ha riktig glasskänsla...

Av Tant Grön - 15 april 2009 09:18

Nu har jag testat att göra äggmjölk på kaffe istället för vatten!!


Jag tog ett ägg, en rejäl klick kokosfett och ca 1 tsk kakao som jag vispade kraftigt med ca 1½ dl hett kaffe. Det blev riktigt riktigt gott och känns bra i magen som en start på dan! 

Av Tant Grön - 15 april 2009 08:44

Hittade denna underbara trädgårdsblogg idag och vill naturligtvis dela med mig:


  • Slottsträdgårdsmästaren Länk
Av Tant Grön - 14 april 2009 19:19

Ja, det är väl så att dom allra flesta av oss vill ha och behöver ha vänner. Men vad ÄR en vän?


Dagens ämne: vänner…


Själv har jag nog haft svårt att definiera begreppet vän, för att vara helt ärlig. När jag var yngre tänkte jag aldrig på det här. Jag har alltid haft lätt för att få nya bekantskaper och reflekterade inte över om dom blev nära vänner eller inte. Vissa betydde mer än andra naturligtvis, åtminstone under en period. Vissa ratade jag när det kändes enbart som nån envägskommunikation… Det kanske var så att jag inte hade så stort behov av nära vänner eftersom jag hade syskon, som jag kunde vända mig till när jag hade några funderingar. Speciellt min äldsta syster, som är borta sen några år tillbaka, var en riktigt god vän under många år. Mina egna barn har alltid betytt mycket för mig och jag räknar dom som mina verkliga vänner, men det blir ju lite kluvet där eftersom man samtidigt är förälder.


För mig är en vän en person som man kan lita på i vått och torrt, som gillar en precis som man är på gott och ont, som man kan prata med om allt utan att det läcker ut till höger och vänster… en person som bryr sig när man mår dåligt. Så försöker jag bete mig själv som vän… men min erfarenhet genom livet är att såna vänner sällan existerar! Eller så har jag fått allt helt om bakfoten.


Eller kanske det är så att jag inte själv är en så bra vän som jag tror? Jag kanske inte gör rätt för att själv få riktigt bra vänner, hemska tanke. När jag var barn var jag blyg och ängslig, hade perioder under skoltiden när jag blev lite mobbad (eller retad som det hette på den tiden), men även perioder när jag själv retades. Vi var få barn i min ålder där jag växte upp och blev man ovänner fanns det ingen annan att leka med – då var det bara att gå hem och ha tråkigt. Kompisar har jag alltid haft, men när jag tänker efter hade jag aldrig nån riktig vän eller så hade jag inte förmågan att skaffa nån. Eller kan det vara så att jag har fel definition av hur en vän är?? Knepigt knepigt…


Man hör ju om en del som har gamla vänner från skoltiden som dom fortfarande umgås med och då tänker jag alltid: hur är det möjligt?? Jag har inte kontakt med en endaste en från skoltiden! Men å andra sidan har jag flyttat… eller kan det bero på att ingen av mina gamla kompisar vill ha kontakt med mig? Eller jag med dom? Knepigt knepigt...


Kanske det är så, att jag fortfarande inte behöver nära vänner - att jag nöjer mig med trevliga bekanta? Många värdesätter sig själva utifrån hur många vänner dom har, men nåt sånt behov existerar inte hos mig – det kan jag ärligt säja. När jag umgås med folk gör jag det därför att jag vill diskutera saker, för att jag kanske behöver hjälp eller att jag hjälper nån av mina kompisar med nåt… Jag umgås därför att det är roligt och inspirerande… Om jag tycker att umgänget blir för tajt eller känns besvärande på nåt vis då backar jag (för det mesta). Ibland har jag funderat på varför… Har jag dåligt förtroende för andra människor? Vill jag inte ha nån inpå livet för att jag är rädd att bli besviken om det visar sig inte hålla? Det är ju faktiskt inte så skoj att bli besviken på en vän… Eller kan det vara så att jag helt enkelt inte har behovet? Knepigt knepigt…


På nåt vis känns det ändå att för mig handlar vänskap om kvalité framför kvantitet. Att omge sig med en mängd polare för att känna sig populär har aldrig legat för mig och dom få verkliga vänner jag har, är jag väldigt rädd om. Men det tål att funderas på, det här… mellan varven. Ibland behöver man ju faktiskt en riktig vän och vice versa.


Hur definierar DU en riktig vän??


Av Tant Grön - 14 april 2009 09:04

Ja, struntprat behövs! Tydligen kan det fungera som hundarnas svansviftningar när man möter främmande personer. Det kan vara ett sätt att sondera terrängen innan man ev går in i djupare diskussioner. Hur struntpratar man då på bästa sätt? Dom flesta är nog vana vid att man pratar om väder och hur resan gått eller nåt annat som är ganska allmänt.


När man går på dejt kan det vara lite trixit att veta vad man ska prata om och då kan ju struntprat vara ett bra alternativ att börja med. Men ibland hittar man tips från "experter" gu’ bevars! Tips som ska göra dejterna lyckade??


Hittade detta: (kommentarerna är mina egna)



Dejtingexpertens bästa tips


1. Le och var glad. Ett leende är det mest smittsamma som finns!


Min kommentar: joda, men det kan ju bli väldigt konstlat också om man ler hela tiden! Själv blir jag misstänksam mot folk som leeeeeer jämt och ständigt – det känns som att dom vill dölja nåt!



2. Visa intresse (och då menar jag inte bara för dig själv). Ställ frågor, lek journalist. Utan att det för den sakens skull ska kännas som ett korsförhör förstås.


Min kommentar: jaja, fråga ska man väl men låt det för allt i världen inte bli som en anställningsintervju för ett jobb din dejt inte har sökt!!



3. Härmas! Studera den andra personens kroppsspråk och ta efter det. Men vänta i en halv minut annars kan det kännas för påträngande. Varför? Vi gillar dem vi liknar!


Min kommentar: Härmas??? Det var det mest korkade jag läst på länge! Jag ska väl inte härmas – jag ska väl vara mig själv eller?? Hur ska den jag dejtar annars få veta hur JAG beter mig?? Om båda härmas… vem härmar dom då??? Nä, det här var ett fullständigt stolpskott!



För att sammanfatta, var en glad och intresserad härmapa, så kommer du att komma långt, antingen det är med dejter, i karriären eller något annat sammanhang!


Min kommentar: och hur funkar det när jag inte orkar göra mig till längre utan måste bete mig som mig själv???


Källa

 
Av Tant Grön - 13 april 2009 12:52

Äntligen blev det sol även hos oss! Helgen har annars varit lugn här hos Leeroy och mig. Näst intill tråkig emellanåt, men när solen kikade fram igår kändes det genast bättre!


Lilla sambon har fått varit ensam också och det gick jättebra - han är så duktigt lillemannen! Själv hälsade jag på en polare och ville inte ha katten med, så jag lassade upp en massa torrfoder och fyllde på kattlådan ordentligt innan jag lämnade hemmet. Det funkade hur bra som helst!  Skönt att veta det...


Jag måste säja att denne katt imponerar mig genom att han inte river ner saker! Inte klöser han överallt heller, trots att jag inte har nån klösbräda. Egentligen har jag inte ändrat just nåt här hemma sen han flyttade in - bara gjort lite plats i ett par fönster så att han kan sitta och titta ut (på småfåglarna utanför köksfönstret t ex). Annars står alla grejer där dom stått tidigare! Några krukväxter har han tuggat på, men dom flesta rör han inte. I'm impressed!!


Däremot kan han inte låta bli pennan om jag sitter och löser korsord! Eller stickorna när jag sitter och stickar! Sy har jag inte vågat mig på än - han lär väl vilja hjälpa mig! Jag ska möblera om lite här i lägenheten så att jag kan stänga in mig när jag ska sy... Om jag har nåt på mig som har knappar kan han inte låta bli att bita i dom, knapparna alltså! Men det är smällar man får ta för att ha en så söt och trevlig sambo!!

Av Tant Grön - 12 april 2009 16:58

Idag har jag testat äggmjölk och tyckte att det var jättegott.


Jag tog 2 ägg och 25 gr smör + lite kakao i en bytta, kokade upp 3 dl vatten och slog över äggen/smöret och vispade med elvisp riktigt ordentligt. Mixer funkar naturligtvis jättebra - själv har jag ingen sån.


Det blev otroligt gott, men nästa gång ska jag ta kokosfett istället för smör och dessutom mer än 25 gr. Jag ska också ersätta en del av vattnet med kaffe. Smaksättningen kan man ju ta det man vill...  Tror att det kan bli en bra start på dan det här! Kan tydligen användas kall i kaffe också istället för grädde. 

Translate

Fråga mig

13 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27 28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards