Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt!

Direktlänk till inlägg 19 mars 2009

Domeij!

Av Tant Grön - 19 mars 2009 12:00

Ja, jag är släktforskare sen många år tillbaka och har en stor databas med nästan 10000 personer registrerade. Har även en hemsida med delar av uppgifterna publicerade: Länk


Men så kom jag på en sak... Jag forskar på Domeij eftersom min mormors mormors  mor hette så i efternamn och jag har blivit intresserad av hur alla som heter Domeij är besläktade/inte besläktade med varann samt ursprunget till namnet. Många kontakter har det blivit genom åren och många uppgifter har jag fått från personer som har en del av sitt ursprung i samma Domeij-gren som jag, men även från personer som härstammar från andra grenar som inte är besläktade med "min" gren. I utbyte har dessa personer som jag haft kontakt med fått uppgifter bakåt i tiden...


Så till min tanke: kanske det går att via den här bloggen få kontakt med ännu fler som heter Domeij eller som har sitt ursprung från nån med det namnet? Det är enbart i släktforskarsyfte och uppgifter som är yngre än 70 år publiceras dessutom aldrig på min hemsida! 


Maila gärna om du har nåt du vill dela med dig av till mig! Mailen finns i min profil.


(Om nån är intresserad av släktforskning går det även bra att höra av sig.)

 
ANNONS
 
Ulla

Ulla

16 maj 2009 12:29

Va intressant. Jag släktforskar också. Men har inte stött på namnet,Domeij. Har inte lagt ut något ännu men är alltså jätteintresserad.
På farssidan så ser det ut som de kommer från W-län än så länge, kanske att det längre bak kommer in nån utifrån.
På morssidan så är det blandat. Både W-län O-län och en hel del annat.
Skriv gärna och fråga. Har också min email i min presentation.
Kram

http://ladyinblue.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Tant Grön

16 maj 2009 12:33

Jo jag såg ju att du släktforskar - skoj, skoj!!

Jag har ingen koppling till W- och O-län, det mesta håller sig häruppe i Y-län förutom en gren till C-län på min morfars fars-sida!

Domeij är intressant, eftersom det är så begränsad släkt med tanke på härstamningen... Alla härstammar från Örnsköldsvisk kommun!

 
Ulla

Ulla

16 maj 2009 14:17

Min morfars pappa (Johannes Moberg) kom från Hargs s:n Walön,(ort Grufvan).
ANDRA PLATSER SOM OMNÄMNS ÄR:
Björsta Grufvan, (mf mm kommer härifrån och heter Karman)
Masungs Roten
Marksmoen
Masungsskogen
Norrby (Backägor)
Börstil
Gräsö
Dessa platser var på den tiden under Sthlms län numera Uppsala län.
Kram


http://ladyinblue.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tant Grön - Lördag 17 feb 09:55

Ja, så är det... och redan i höstas började 2018-års odlingssäsong med sådd av morots-, palsternacks- och rotpersiljefrön samt plantering av fyra sorters vitlök.     Nu i februari har sådderna fortsatt: brysselkål, basilika, rotselleri och stj...

Av Tant Grön - 11 juni 2017 07:26

Det är många plantor som ska ner, så det blev en planteringsrunda igår igen. Förra helgens planterade spetskål och grönkål blev attackerade av sniglar, men alla plantor har klarat sig - även de som blev ganska rejält avätna, så alla får stå kvar till...

Av Tant Grön - 4 juni 2017 10:53

Så har jag då planterat första omgången med kål, det är mycket plantor kvar så det gäller att ta det lite pö om pö...   I år valde jag att inte täcka med halm runt plantorna direkt, både för att ha bättre koll på om det blir snigelangrepp och på ...

Av Tant Grön - 20 maj 2017 07:21

Härom dagen fick vi behov av att kunna ställa ut småplantor utan att de skulle bli dränkta vid ev regnande... Vi funderade lite hit och dit och kom fram till en lysande idé: en enkel drivbänk av halmbalar och gamla fönster!   Det blev jättebra oc...

Av Tant Grön - 8 maj 2017 04:40

Härom helgen blev det potatisläggning! Sju olika sorter ā ett kilo plus några potatisar av en åttonde sort - vi är mycket spända på vad som blir av detta... Sorterna är från tidig till vinterpotatis, fasta och mjöliga, röda, lila, blå och 'vanlig' fä...

Translate

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Vad är viktigast rent konkret för dig när det gäller att skona miljön?
 Välja ekologiskt/KRAV när jag handlar mat.
 Åka tåg istället för flyg så ofta jag kan.
 Åka så lite bil som möjligt.
 Odla egna grönsaker utan konstgödning.
 Undvika allt som innehåller palmolja.
 Undvika alla sojaprodukter som inte är KRAV-märkta.
 Engagera mig i miljörörelsen.
 Vara medlem i WWF (World Wide Fond).
 Vara medlem i Greenpeace.
 Donera pengar till olika miljöprojekt.
 Välja att äta vegetarisk mat.
 Är det någon mening att göra något??
 Men... vem bryr sig???

Presentation


Tant Grön - filosoferar över ditt å datt!!

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt! med Blogkeen
Följ Tant Grön - filosoferingar över ditt å datt! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se